EBS bestaat 10 jaar. Feestelijke actie voor reizigers

Op 11 december 2021 bestond EBS Public Transportation 10 jaar! De streekvervoerder startte op 11 december 2011 in de concessie Waterland. Met als thema ‘feest vieren, dat doe je samen!’ werd het Lustrumjaar vandaag op het busstation bij Metro Centrum in Spijkenisse afgetrapt met een feestelijke reizigersactie.


Op 11 december 2011 startte EBS met het busvervoer in de concessie Waterland: de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang. EBS bood comfortabele, schonere bussen en meer dienstverlening. Ook kwamen er meerdere loketten. De nieuwe bussen kregen een goed systeem voor klimaatbeheersing, meer beenruimte, comfortabele stoelen en – als één van de eerste vervoerders in Nederland – gratis wifi. De bussen hadden daarnaast schone motoren (EEV en Euro 5) en EBS zette zich in voor CO2 reductie met elektrische bussen. Inmiddels heeft EBS er nog 2 vervoersgebieden bij gekregen. Sinds 9 december 2018 verzorgt de streekvervoerder het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg en sinds 25 augustus 2019 ook in Haaglanden.
Bedankje voor reizigers
Op maandagmiddag 13 december deelde het EBS promoteam op het busstation bij Metro Centrum in Spijkenisse een traktatie uit, als speciaal bedankje voor de reizigers. Verder rijden de komende maanden een paar feestelijke bestickerde ‘Jubileumbussen’ in de regio. In de regio’s Waterland en Haaglanden, waar EBS ook het streekvervoer verzorgt, waren de promoteams vorige week actief. In de loop van 2022 volgen meer publieksvriendelijke acties door EBS. Meer informatie daarover is te vinden op de website: ebs-ov.nl/10jaar.
Feest vieren doe je samen
Juist in deze tijd vindt EBS het extra het belangrijk om te laten zien dat zij er is voor iedereen die het OV nodig heeft. EBS wil graag iedereen vervoeren, op een prettige en verantwoorde manier. En dat kán, zeker als reizigers zelf een rustig moment kiezen voor de reis.