Kleine Ereprijs Westvoorne’ voor Maas de Graaff

De ‘Kleine Ereprijs Westvoorne’ is dit jaar toegekend aan Maas de Graaff! Op zondag 12 december reikte burgemeester Peter de Jong het jeugdlintje aan Maas uit. Maas zet zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Zijn droom is namelijk dat er een magisch medicijn wordt gevonden. Als waardering voor zijn inzet en gedrevenheid om zijn droom waar te maken is de ‘Kleine Ereprijs Westvoorne’ dit jaar aan hem toegekend.

Maas inspireert

Na zijn diagnose kinderkanker is Maas vastbesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en een magisch medicijn. Naast de verkoop van het prentenboek ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’, worden o.a. zelfgemaakte producten verkocht en door hem rondgebracht in Oostvoorne en Rockanje. Maas schrijft berichtjes op sociale media, waarmee hij heel Nederland bereikt. De vrijwilligers van de inmiddels opgerichte Stichting Maas organiseren ook grotere evenementen om fondsen te werven, zoals een benefietavond en een spinningmarathon. Maas is ook daar heel actief bij betrokken. Maas inspireert anderen met zijn positieve uitstraling en hij loopt nog over van de ideeën om nog meer geld op te halen. Dat verdient alle waardering!


Eerste verjaardag prentenboek

Precies een jaar geleden kreeg burgemeester De Jong het eerste exemplaar van het prentenboek ‘De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn’ overhandigd. Deze eerste verjaardag werd met vier gezinnen gevierd met een lunch in Café Centraal. Burgemeester De Jong was toevallig ook in het restaurant aanwezig om Maas te verrassen met de Kleine Ereprijs Westvoorne.

Kleine Ereprijs Westvoorne

De ‘Kleine Ereprijs Westvoorne’ is een gemeentelijke onderscheiding voor jonge inwoners van 4 tot en met 17 jaar. De gemeente Westvoorne wil jonge inwoners die zich inzetten voor anderen binnen de gemeente of daarbuiten, graag in het zonnetje zetten. Daarom is speciaal voor onze jonge helden de ‘Kleine Ereprijs Westvoorne’ in het leven geroepen. De prijs is een ontwerp en creatie van edelsmid Mirjam Bentvelzen. 

Stichting Maas

Stichting Maas zet zich in om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van kinderen die ernstig ziek zijn, in het bijzonder door kanker. Kwaliteit van leven, gericht op verschillende aspecten van het leven: het genezen van kanker, verwerken van het proces van ziek zijn en het ontplooien van talenten, ook tijdens de ziekteperiode