Milde variant lockdown dreigt

Ondanks dat de meeste mensen zijn ingeënt, stijgen de besmettingen. Om deze stijgingen te stoppen, adviseert het OMT een milde variant van lockdown: ‘Evenementen gaan niet door, theaters en bioscopen weer dicht’. UPDATE: Volgens uitgelekte berichten lijken de maatregelen weer veranderd te zijn. Hiermee wijkt het kabinet af van het OMT-advies.

De bedoeling is om de nieuwe maatregelen voor twee weken in te voeren.
-evenementen te schrappen(zoals Sinterklaasintochten)

– theaters en bioscopen zouden moeten sluiten en de horeca zouden eerder dichtmoeten. Verder zou de toegestane groepsgevoel aangepast moeten worden.
-Tonen van QR code bij niet-essentiële winkels zoals bouwmarkten. -De scholen zouden blijven wel open moeten blijven.

Het uitgelekte OMT advies moet nog worden uitgewerkt. Morgenavond zullen de definitieve maatregelen in een persconferentie bekend worden gemaakt.

Een van de vele opties in maatregelen die na de korte lockdown zou moeten volgen, is de zogenaamde 2G-benadering, zo meldt een Haagse bron aan het AD. Alleen gevaccineerden of genezen personen zouden dan toegang mogen krijgen in bijvoorbeeld de horeca. Maar zeker dat deze maatregel het gaat halen, is nog de vraag. In de politiek is hiervoor nog weinig steun. Met deze milde lockdown dreigen veel evenementen weer niet door te kunnen gaan.

Dagelijks komen er gemiddeld meer dan 11.000 besmettingen bij. De afgelopen 24 uur is de stijging 16.364 nieuwe geïnfecteerden. Op dit moment liggen er 1647 mensen met corona in het ziekenhuis, waarvan 327 mensen op de Intensive Care.