Het bleef nog lang gezellig in het Paganinihof

Maandenlang was het onrustig in en om het Paganinihof in Spijkenisse waar de spanningen tussen bewoners onderling soms hoog opliepen. Maar na een succesvolle interventie en inzet van de gemeente, handhavers, woningbouwcorporatie Woonbron, bewonersvereniging de Samenwerking en niet in de laatste plaats van de bewoners zelf, werd uiteindelijk de vrede getekend en kunnen de meeste bewoners na lange tijd weer met elkaar door één deur.

Op zaterdag 6 november 2021 vond daarom een gezellig feestje plaats in de recreatiezaal ‘het Kwart Rondje’ in het binnenhof van het bewonersblok. Initiatiefneemster Sjaan van Dijk en een groep van vrijwilligers maakten er een gezellige avond van waar alle bewoners van harte welkom waren. Wethouder ‘Schoon, Heel en Veilig ’Jan-Willem Mijnans van de gemeente Nissewaard was erbij aanwezig en schonk namens het college een miniatuur van het beeld ‘de Mannetjes van de Krom’. Daarna was het de beurt aan de Groningse zanger Johan Haak, halve finalist van de Voice Senior 2020, die de sfeer er al heel snel in wist te brengen. Presentator Joop van der Hor was ingehuurd om de hele avond iedereen te beledigen en Roel van Deursen van Botlek TV nam een kijkje. Hij legde een deel van de gezellige avond op beeld vast. Het bleef nog lang onrustig in het Paganinihof, maar nu wel op een uiterst positieve manier. (Reportage Botlek TV Joop van der Hor en Roel van Deursen) Foto’s:Roel van Deursen.