WATERLAND KRIJGT OVERSTEEKCOACHES

Goed oversteken in het verkeer, moet je leren. Op de eerste dag na de herfstvakantie, op maandag 25 oktober gaat men in Waterland (Spijkenisse) van start met de oversteekcoaches. De eerste dag staan twee vrijwilligers, zelf goed zichtbaar middels een opvallend oranje hesje, om kwart over 8 bij de oversteekplaats van de basisschool in die wijk om schoolgaande kinderen te helpen/leren veilig over te steken. Een belangrijke regel is zien en gezien worden. De kinderen wordt geleerd om oogcontact met de bestuurder te maken en te zwaaien naar de bestuurder. Pas als de bestuurder terug zwaait kan je veilig oversteken. Weggebruikers worden gevraagd om aan deze proef mee te werken, snelheid aan te passen en even naar de kinderen te zwaaien, dat laatste uiteraard nadat zij hun voertuig tot stilstand hebben gebracht. De ouders worden verzocht om de kleding van hun kinderen even goed te bekijken, want ook dat kan het verschil maken bij het veilig oversteken. Hoe opvallender de kleding, hoe veiliger en zichtbaarder men is.

Na de herfstvakantie gaan oversteekcoaches aan de slag om kinderen goed te leren oversteken. (Foto:Pixabay)