(BROM)FIETSERS BLIJ MET DE SPIJKPONT


Sinds maandagavond vaart er in de avonduren een fiets- voetveer tussen Hoogvliet en heen en weer. De Spijkenisserbrug is vanwege wegwerkzaamheden vanaf 21.00 uur tot 05.00 uur voor alle verkeer afgesloten en moet omrijden via de Hartelbrug.

In een krantenartikel wordt aangegeven dat het autoverkeer overdag niets merkt van de asfalteringwerkzaamheden aan Hoogvlietse zijde van de Groene Kruisweg. De werkelijkheid is anders; lange files aan weerszijden zijn hiervan het gevolg. Op de veerpont was het dinsdagavond een jolige boel. Scooteraars en fietsers bedankten de RVE roeiers voor hun inzet, het is dan ook net een pleziertochtje. Wachttijden zijn er amper. Zelf nam Joop van der Hor samen met zijn vrouw Gina de proef op de som. Ze bleken overigens de eerste en enige voetgangers te zijn die van het gratis vervoer over water gebruik maakten. Opstappen kan bij de kop van de Spijkenisserhaven en de aanlegsteiger aan de Vuurvlinderweg achter het brugwachtershuis en manage in Hoogvliet. De pont vaart nog de gehele week van 21 tot 24 uur. (Verslag en foto’s: Joop van der Hor)

Spijkenisserbrug(Foto:Joop van der Hor)
(Foto:Joop van der Hor)