Werkzaamheden Groene Kruisweg Hoogvliet en Spijkenisserbrug

Spijkenissebrug (Foto:Joop van der Hor)

De gemeente Rotterdam voert van maandag 11 t/m vrijdag 22 oktober werkzaamheden uit aan de Groene Kruisweg in Hoogvliet. 

Tegelijkertijd voert Rijkswaterstaat jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug. De werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd om dubbele overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging.

Gevolgen voor het verkeer

Van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober zijn er overdag minder rijbanen vrij in verband met de asfalteringswerkzaamheden van de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug. Verkeer kan vanuit beide richtingen doorrijden, maar moet rekening houden met langere reistijden. 

De Spijkenisserbrug is in verband met de jaarlijkse onderhoudsbeurt en asfalteringswerkzaamheden vijf nachten in beide richtingen afgesloten van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober, telkens van 21.00 uur tot 05.00u. Verkeer moet dan omrijden (via de Hartelbrug en Botlekbrug).

De week van 11 t/m 15 oktober ondervinden weggebruikers geen verkeershinder. 

Veerpont voor langzaam verkeer

Van maandag 18 oktober tot en met donderdag 21 oktober tussen 21.00 – 24.00 uur, kunnen fietsers, voetgangers, scooters gebruik maken van een veerpont over de Oude Maas tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Aan de kant van Hoogvliet vertrekt de veerpont vanaf de Vuurvlinderweg en vanaf Nissewaard vanaf de haven, te bereiken via de Veerweg. De route naar de pont is aangegeven met borden. In de nacht van vrijdag 22 op 23 oktober kan het langzaam verkeer wel over de brug. De brug is die nacht wel afgesloten voor het autoverkeer.

Werkzaamheden gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam voert van maandag 11 tot en met vrijdag 22 oktober werkzaamheden uit aan de Groene Kruisweg. Het asfalt en de wegmarkeringen zijn flink versleten. De werkzaamheden gaan dan ook vooral om het aanbrengen van nieuw, geluiddempend asfalt. Ook worden de lantarenpalen en verlichting vervangen door LED-verlichting.

Alles bij elkaar gaat het om:  

·         Asfalteren rijbaan in beide rijrichtingen (geluiddempend asfalt)

·         Aanbrengen wegmarkeringen 

·         Verlengen rijbaan rechtsaf vanaf de Spijkenisserbrug naar de Aveling 

·         Vervangen lantaarnpalen en verlichting voor LED-verlichting

·         Vervangen vangrail 

·         Opknappen grasbermen

 

Het vervangen van de lantaarnpalen en verlichting gebeurt in de week van 11 t/m 15oktober. De asfalteringswerkzaamheden vinden plaats in de week van 18 t/m 22 oktober. 

Het vervangen van de vangrail en opknappen van de grasbermen voeren we uit op 15 en 16 november.

Geluidshinder 

Het verwijderen van het oude asfalt kan voor mensen die direct aan de weg wonen voor geluidsoverlast zorgen. 

Werkzaamheden Rijkswaterstaat

In verband met de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de Spijkenisserbrug voert Rijkswaterstaat de volgende werkzaamheden uit:

·         Onderhoud van de hef- en haalkabels van de brug.

·         Testen van de werking en veiligheden van de brug.

Twee extra nachtafsluitingen in november

Het lukt niet om alle onderhoudswerkzaamheden aan de Spijkenisserbrug en de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de brug in oktober helemaal af te ronden. Daarom zijn de weg en de brug medio november nog twee nachten afgesloten.Op maandag 15 november en dinsdag 16 november is de brug tussen 21.00 uur en 05.00 uur in beide richtingen dicht. Auto’s en vrachtauto’s moeten omrijden via de Hartelbrug en Botlekbrug. Fietsers, voetgangers en scooters kunnen dan wel gebruik maken van de brug maar moeten rekening houden met circa 15 minuten vertraging.