Leergeld Voorne Putten gaat samen met Leergeld Zuid-Holland Midden

Stichting Leergeld Voorne Putten gaat binnenkort op in Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Vanaf 1 januari 2022 worden de gemeenten die onder Voorne Putten vallen opgenomen in het bestand van de grotere Leergeld stichting.
Balans
.

Group of kindergarten kids friends arm around sitting and smiling fun

Het afgelopen jaar heeft Leergeld Voorne Putten de balans opgemaakt en is gebleken dat er onder de vleugel van Leergeld Zuid-Holland Midden meer kinderen geholpen kunnen worden. Laatst genoemde heeft meer middelen en mankracht en kan daarmee meer kinderen bereiken.
Veranderingen
Het doel van de overname is doorontwikkeling van het bestaande. De ondersteuning voor kinderen uit minima gezinnen blijft bestaan, het kantoor, de coördinator en de vrijwilligers worden behouden en de contactgegevens blijven hetzelfde. Tegelijkertijd zullen vanaf 1 januari de website en het online aanvraagsysteem van Leergeld Zuid-Holland Midden in gebruik worden genomen. Daarnaast gaat de nieuwe stichting met gezinnen communiceren via haar Facebookpagina en een e-mailnieuwsbrief.
De website van Leergeld Zuid-Holland Midden wordt medio december ingericht voor de nieuwe gemeenten, zodat ouders/voogden/intermediairs vanaf 1 januari aanvragen in kunnen dienen. Voor nu kunt u voor meer informatie over de nieuwe stichting alvast een kijkje nemen op www.elkkinddoetmee.nl.
Vertrouwen
“Met veel vertrouwen geven wij het stokje door aan Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. De stichting is ervaren in uitbreiden naar nieuwe gemeenten en in het vergoten van hun bereik. Wij zijn ervan overtuigd dat er dankzij deze overname meer kinderen kunnen rekenen op materiële ondersteuning en dat we daarmee eer doen aan onze missie ‘elk kind doet mee’, aldus Wil Vollering, voorzitter van Leergeld Voorne-Putten.