Burgemeesters blij met instemmen van ministerraad met herindeling 24 september 2021


De burgemeesters van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne zijn blij met de instemming van de ministerraad met de herindeling van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee i.o.. Dit is de eerste stap in het tot stand komen van de wet die wettelijk regelt dat de drie gemeenten ook één gemeente Voorne aan Zee vormen op 1 januari 2023.
Vandaag heeft de ministerraad op voorstel van minister Ollongren van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met het herindelingsvoorstel van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.