Golfster Rosanne Boere in het zonnetje gezet

In het bijzijn van familie is Rosanne Boere vandaag in het zonnetje gezet door wethouder sport Bert van Ravenhorst voor haar uitzonderijke golfprestaties op nationaal en internationaal niveau. 

Rosanne zit al vanaf haar 11e jaar in de Nederlandse selectie en werd in 2019 en 2020 Nationaal Kampioen Strokeplay tot en met 15 jaar. Strokeplay is een onderdeel van de golfsport. Rosanne nu 16 jaar oud, behaalde ook dit jaar uitzonderlijke prestaties bij het golfen. Zo werd zij eerste bij de Dutch Junior Open 2021 (een internationaal jeugdtoernooi), eerste bij het Nationaal Open voor Dames prof en amateurs en een derde plaats bij het Nationaal Kampioenschap Strokeplay tot en met 18 jaar. Sinds begin september staat zij in de Top 500 WAGR – een amateur Golf ranking wereldwijd. 

Door corona zijn veel internationale wedstrijden komen te vervallen, maar Rosanne hoopt dat deze snel weer van start gaan. Intussen traint zij dagelijks op Golfclub Kleiburg. Rosanne is inmiddels speelster bij Jong Oranje en heeft als doel de Olympische Spelen van 2028. Kortom: ‘Houd Rosanne Boere in de gaten, want we kunnen nog heel veel van haar verwachten”, aldus wethouder Bert van Ravenhorst.