Film over dementie in Boekenberg Spijkenisse

Op donderdag 23 september om 19.30 uur wordt in Boekenberg Spijkenisse de film ‘Mevrouw van Dalen Wacht..’ (2021) vertoond, een korte film over dementie. 21 september is het Wereld Alzheimerdag, met als thema ‘de vele gezichten van Alzheimer’. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten met een drankje. Ook zijn er verschillende organisaties aanwezig met informatie over dementie. 

bibliotheek De Boekenberg @edpafoto

Waar gaat de film over? 

Op de dementieafdeling van een verzorgingstehuis zit de jonge onbevangen Naomi een taakstraf uit. Ze komt zichzelf en haar verleden tegen, terwijl zij haar afschuw naar de dementerende bewoners probeert te overwinnen en zich het lot van de dementerende Mevrouw van Dalen steeds meer aantrekt. Zowel Naomi als Mevrouw van Dalen worstelen op hun eigen manier met het verleden; de een bewust, de ander in de duistere wereld van dementie. 

Aanmelden

De toegang is gratis. Wel moet u zich als bezoeker vooraf aanmelden via het telefoonnummer van de gemeente 14 0181 of via emailadres: a.slavenburg@nissewaard.nl.