Borstkankerinfoavond en Modeshow

Op 12 oktober 2021 zal er in Spijkenisse een Informatieavond &Modeshow voor Borstkankerpatiënten Lotgenoten &Naasten plaatsvinden. Initiatiefneemster Corrie Koole uit Brielle organiseert deze al sinds 2010. Omdat na plaatsing van een artikel in een eerdere publicatie ook aanmeldingen kwamen buiten Nissewaard ,is besloten om ook dit verhaal nogmaals te publiceren.

Corrie weet als geen ander hoe belangrijk het is om op een goede manier informatie te krijgen. Toen bij haar 17 jaar geleden borstkanker werd gediagnosticeerd, stond voor haar de wereld stil. Maar ze overwon de vreselijke ziekte en om andere lotgenoten te helpen, organiseert ze informatieavonden voor de doelgroep.

Belangrijk is dat de avond in een zo ontspannend mogelijke sfeer plaatsvindt. Hiervoor bereidt ze de avond al maanden van te voren voor. In al die jaren heeft ze inmiddels veel contacten kunnen leggen, die de avond tot een succes maken.

Standhouders

Diverse standhouders zijn aanwezig om informatie te geven over hun producten en/of diensten . Zo zullen er diëtisten en voedingsdeskundigen aanwezig zijn die advies geven over goede voeding , oncologische schoonheidsspecialisten , mammacare adviseuses die borstprotheses van verschillende merken aanmeten, advies geven in mogelijkheden van medische hulpmiddelen. Ook zijn er stichtingen aanwezig die kunnen helpen met het verwerken van de gevolgen die de ziekte mentaal met zich meebrengt.

Gastsprekers

Net als vorige jaren komen ook nu weer gastsprekers die over een bepaald onderwerp komen praten. Dit jaar komen er twee gastsprekers die informatie komen geven over de Borstreconstructie en Tepelhoftatoeage.

Naast alle informatie is er ook ruimte voor gezelligheid. Zo zal er een modeshow zijn met aangepaste kleding, badpakken en lingerie. Bezoekers zullen naast koffie, thee en frisdrank ook getrakteerd worden op gesponsorde cupcakes. Na afloop krijgt iedereen ook een goodiebag mee. Omdat er nauwelijks budget is om zo’n avond te realiseren is hulp hierbij onmisbaar om dit allemaal te kunnen bekostigen. Gelukkig bieden zich steeds meer sponsoren en donateurs aan om hun steentje bij te dragen voor dit goede doel. Zo stelt Ralph Kaulingfrek, beheerder van locatie De Jongens Van de zaal ter beschikking. Ook de standhouders dragen op hun manier bij om de avond tot een succes te maken. In al die jaren weten steeds meer bezoekers uit de doelgroep de weg naar de informatieavond te vinden.

Corrie Koole,haar collega Susan Numans en eigenaar Ralph Kaulingfrek kunnen niet wachten om alle gasten te verwelkomen. Foto: Danny van der Sluijs

Burgemeester en wethouder

Dit jaar mag Corrie twee eregasten ontvangen. Wethouder Wouter Struijk zal de avond openen. Twee jaar geleden kwam hij onaangekondigd langs, maar dit jaar heeft hij zich toch maar officieel aangemeld. Voor Corrie was zijn komst in 2019 een aangename verrassing. “Doordat hij langskwam voelde ik mij echt gewaardeerd voor wat ik doe voor borstkankerpatiënten en hun naasten”, zegt ze. Een andere bijzondere gast zal niemand minder zijn dan burgemeester Gregor Rensen van Brielle. Voor Corrie een grote eer en ook best een verrassing dat de burgemeester van Brielle “Ja” zei op haar uitnodiging.

Twee jaar geleden kwam wethouder Wouter Struijk onaangekondigd langs. Dit jaar zal hij de opening verrichten.

In al die jaren is de opkomst van bezoekers uit heel de regio gegroeid. Deelname is gratis,

Informatieavond & Modeshow voor Borstkankerpatiënten
Lotgenoten & Naasten zal plaatsvinden op 12 oktober
Locatie; De Jongens Van
Havenplein 7
Spijkenisse

Tijd: 19.00-22.30 uur. (Zaal open vanaf 18.30 uur)
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven en voor informatie bij terecht Corrie Koole –
e-mail: corriek58@hotmail.com