PvdA Nissewaard reikt Pluim van de Arbeid uit aan Judo Zuidland Heenvliet

Op 30 juni 2021 heeft de PvdA Nissewaard een Pluim van de Arbeid uitgereikt aan Judo Zuidland Heenvliet. Bij de brand in mei raakten zij een groot deel van hun materialen kwijt. Met behulp van de Pluim hebben zij een aantal judopakjes kunnen aanschaffen voor introducees, waardoor potentiële nieuwe leden kennis kunnen maken met de sport.

Judo Zuidland Heenvliet is een begrip in de omgeving. In 1965 werd de Judoclub Zuidland opgericht en in 1980 werd de club overgenomen door Dick de Hoog. Al deze jaren heeft hij zich vol enthousiasme ingezet voor de sport en de club. Veel mensen uit de omgeving, van verschillende generaties, hebben les gehad van Dick de Hoog. Momenteel telt de club ongeveer 200 leden vanuit de hele gemeente en worden er lessen gegeven door meerdere gediplomeerde trainers.

De PvdA Nissewaard vindt het belangrijk dat sport toegankelijk is voor iedere inwoner. Met het uitreiken van deze Pluim van de Arbeid willen zij deze lokale sportclub, met een belangrijke sociale functie, een hart onder de riem steken.