Astrid van der Bend kandidaat raadslid PvdA Nissewaard

Als locatieleider van de eerste samenlevingsschool in Spijkenisse ziet Astrid van der Bend dagelijks de worsteling van sommige gezinnen om kinderen een goede toekomst te bieden. Met ouders en professionals werkt ze samen om kinderen alle kansen te bieden in de wijk De Akkers. Om nog meer te kunnen betekenen voor kansengelijkheid onder kinderen wil zij de lokale politiek in om ook daar aandacht te vragen voor dit thema. Haar ervaring in het onderwijs en haar gedrevenheid om armoede aan te pakken neemt zij mee de raadszaal in. “Iedereen heeft recht op een mooie toekomst en moet de kans krijgen het beste uit zichzelf te halen. Alleen als er financiële stabiliteit is, kunnen kinderen en ouders zich ontwikkelen”, aldus Van der Bend.

Van der Bend is naast haar werk in het onderwijs ook actief als ondernemer, doet vrijwilligerswerk voor de lokale badmintonvereniging en is voorzitter van de oudervereniging van De Ring van Putten. Daarnaast heeft zij onlangs een buurt-AED aan haar gevel gerealiseerd samen met de buurt om een bijdrage te leveren aan een hartveilig Nissewaard. 

Van der Bend kijkt uit naar de komende periode om met veel mensen in gesprek te gaan richting de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.