Pilot camperplaatsen in Bernissegebied

Foto Joop van der Hor

De gemeente en het recreatieschap hebben al enige tijd de ambitie om camperplaatsen in het buitengebied van Nissewaard te realiseren. Hier hebben inmiddels gesprekken over plaatsgevonden met ondernemers, handhavers, recreatieschap en het waterschap. 

Er is gekozen om twee camperplaatsen te realiseren in het natuur- en recreatiegebied Bernisse, op het parkeerterrein aan de Stompaardsedijk in Simonshaven. Het is een ruime parkeerplaatsen in de omgeving zijn veel mogelijkheden om te recreëren.

De locatie waar de campers mogen staan is aangegeven met borden. Een camper mag maximaal 3 x 24 uur achter elkaar op deze locatie blijven staan. 

Het gaat om een pilot, die loopt tot en met 31 oktober. Daarna wordt bezien of de camperplaatsen definitief worden. 

Nissewaard heeft op dit moment vier gratis camperplekken aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse, met een prachtig uitzicht op de Oude Maas. Aan de Vredehofstraat in Spijkenisse zijn drie camperplakken, op een parkeerterrein dichtbij het centrum. Hier moet het parkeertarief worden betaald.