Nieuwenhoorn krijgt ‘WhatsApp BuurtPreventie’ borden

Gemeente Hellevoetsluis heeft samen met de BuurtPreventiegroep van Nieuwenhoorn WhatsApp BuurtPreventie borden geplaatst. Met de borden wil de wijk laten zien dat er in de wijk een appgroep actief is waarop inwoners elkaar op verdachte activiteiten attenderen. Hiermee zorgt Nieuwenhoorn voor een veilige(re) wijk. De borden staan langs de Rijksstraatweg, bij de ingang van de wijk.

,,We zijn als gemeente ontzettend blij met dit soort initiatieven’’, aldus burgemeester Milène Junius. ,,Uiteindelijk zorgen we met elkaar voor een veilige(re) gemeente. De WhatsApp BuurtPreventiegroepis daar een mooi voorbeeld van. Wijken waar nog niet zo’n initiatief voor bestaat moedig ik daarom graag aan om hier ook mee aan de slag te gaan!’’

WhatsApp BuurtPreventie (WABP)

Een WABP groep is een groep in WhatsApp, waar buurtbewoners elkaar kunnen attenderen op verdachte en alarmerende situaties in de buurt. Bij escalatie van deze situatie zal men de politie inschakelen; 1-1-2 bij spoed; 0900-8844 bij minder urgente situaties. Op deze laagdrempelige manier, kunnen buurtbewoners bijdragen aan de veiligheid in de buurt. Meer informatie hierover via www.wabp.nl.