Brielle en Oostvoorne als vaccinatielocatie blijven gesloten


Vandaag heeft GGD Rotterdam-Rijnmond kenbaar gemaakt dat de gewijzigde vaccinatiestrategie ervoor zorgt dat de beoogde vaccinatielocaties in Brielle en Oostvoorne gesloten blijven. De gemeenten Brielle en Westvoorne beginnen deze week met het ontmantelen van de vaccinatielocaties, zodat de sporthallen zo snel als mogelijk weer in gebruik kunnen worden genomen voor reguliere dienstverlening.

Teleurgesteld

GGD geeft in haar bericht aan dat de 14 grote locaties in de regio voldoende zijn om de vaccinatiepiek in juni uit te voeren. Hierdoor zijn de vaccinatielocaties Sporthal Dukdalf in Brielle en MFC de Meander in Oostvoorne overbodig. Burgemeesters Gregor Rensen (Brielle) en Peter de Jong (Westvoorne) vinden het teleurstellend dat inwoners van hun gemeenten niet in hun eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden. ,,Wij begrijpen dat inwoners, net als wij teleurgesteld zijn dat zij niet in hun eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden. Het lichtpuntje is dat beide locaties weer gebruikt kunnen worden door sportverenigingen en voor schoolgymnastiek”.

Vaccinatielocaties Voorne-Putten

De vaccinatielocatie in Spijkenisse blijft geopend. De GGD geeft aan dat naar verwachting in juni de vaccinatielocatie in de gemeente Hellevoetsluis wordt geopend. Zo blijft de reistijd naar een vaccinatielocatie voor inwoners van Brielle en Westvoorne beperkt.