Expeditie Achtertuin in Spijkenisse

Vrijdag 7 mei gaf wethouder Jan Willem Mijnans het startsein van het project Expeditie Achtertuin, in een tuin aan de Bieslookdonk in Spijkenisse.

Expeditie achtertuin is een project van Stichting Taxon Foundation en mede geïnitieerd door het Milieu Huis. Met dit project worden tuineigenaren bewust gemaakt van de rijke biodiversiteit in hun eigen tuin. Binnen de gemeente nemen er in totaal negen tuinen deel aan deze expeditie. Allen gaan op wetenschappelijk wijze onderzoek doen om de verborgen natuur in de eigen achtertuin te ontdekken. ‘Het zal mensen nog verbazen, wat voor levende organismen men kan aantreffen in een achtertuin. Dat kan ook nog eens per tuin verschillen’, aldus Aglaia Bouma van de Stichting Taxon Foundation, de organisator van deze Expeditie.

De gemeente is de eerste in Nederland, waar deze expeditie gestart is. We trappen af in de wijken De Akkers en Vogelenzang.