Voorbereiding herdenking 4 mei in volle gang(Herdenking vanavond met live stream)

Er is flink geschrobt, gepoetst, zwerfvuil en onkruid verwijderd bij de stolpersteine aan de Voorstraat 14 a bij de voormalige slagerij van de vermoorde Joodse familie Levie te Spijkenisse door leerlingen van het Penta College, Henk den Haan, Joop en de ‘Jongens Van Danny en Ralph Kaulingfreks. Op 4 mei is het om 20 uur niet alleen stil, maar ook schoon !

Foto:Joop van der Hor)

HERDENKING 4 MEI ‘HUIS VAN LEVIE’ VANAVOND LIVE

De burgemeester heeft toestemming verleend om aan de Voorstraat 14a in Spijkenisse, bij de voormalige slagerij van de vermoorde familie Levie op dinsdag 4 mei vanaf 19.30 uur een aangepaste 4 mei herdenking te houden. Deze, onder de paraplu van de Historische Vereniging Spijkenisse georganiseerde bijeenkomst vindt in kleine kring plaats. Belangstellenden worden opgeroepen deze thuis live te volgen via Spieke.nl/live De herdenking is een aanklacht tegen de Holocaust. Zo worden er gedichten voorgedragen, korte toespraken gehouden en de namen genoemd van de 45 Joodse inwoners van Voorne-Putten welke in concentratiekampen zijn omgebracht. Zangeres Sandy Struijs sluit de bijeenkomst rond 20.10 af met het nummer ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn.De hele dag en ook op Bevrijdingsdag worden kleine, zelf beschilderde zwerf- of happystones neergelegd waarmee inwoners blijk geven van hun betrokkenheid.

De herdenking is via een live stream te volgen bij Spieke Nieuws via Spieke.nl/live vanaf 19.30 uur. (Tekst: Joop van der Hor)

Foto:Joop van der Hor)