Risicogroep in aanmerking vaccinatie

De komende 3 weken zal een nieuwe groep mensen met medische risico’s  in aanmerking voor vaccinatie tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die vanwege hun medische toestand elk jaar ook al uitgenodigd voor de griepprik. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld diabetes mellitus, mensen met een afweerstoornis en mensen met problemen aan luchtwegen, longen, hart of nieren.

Pfizer/BioNTech en Moderna

Het Gaat om ongeveer 1,5 miljoen mensen geboren tussen 1961 en 2003. Zij komen in aanmerking voor het vaccin van Pfizer/BioNTech of van Moderna. De mensen zijn geselecteerd door hun huisartsen en kunnen voor de prik terecht bij de GGD’en.

Sommige mensen in de groep zijn eerder al uitgenodigd en gevaccineerd,, zegt het RIVM. Bijvoorbeeld de mensen die in 1961 of 1962 geboren zijn, of mensen die in de zorg werken. Zij hoeven geen nieuwe afspraak te maken. Wie al gevaccineerd is, mag de tweede uitnodiging weggooien.