TIJDSLIJN, PROGRAMMA EN INFO KAARSENWAKE, 4 MEI 2021 – HUIS VAN LEVIE-Spijkenisse

Hierbij nadere info inzake de sobere en ingetogen herdenkingsbijeenkomst van komende dinsdagavond 4 mei 2021. In totaal zal deze plechtigheid circa 45 minuten in beslagnemen, 

Wat gaat er gebeuren: • Kaarsenwake en herdenkingsstenen neerleggen bij het ‘Huis van Levie’ aan de Voorstraat 14a te Spijkenisse.• Welkom door Joop van der Hor• voorlezen van de namen van alle omgekomen Joodse mensen Voorne-Putten.• zang door Sandy Struijs• voordragen van twee gedichten• Signaal Taptoe gevolgd door twee minuten stilte• afsluiting door Herbert Westland, voorzitter Historische Vereniging Spijkenisse

Neem goede notitie van het onderstaande;• neem zelf een paraplu mee bij slecht weer.• De stolpersteine zijn afgelopen vrijdag door scholieren en Henk netjes gepoetst• neem plaats in het u toegewezen vak/plaats en houdt min 1.5 meter afstand !• blijf binnen de afzetting (lint)• het is een Kaarsenwake dus stilte in zeer gewenst, behalve sprekers uiteraard !• er wordt gefotografeerd en gefilmd, wees u daarvan bewust. Wordt ook via live stream uitgezonden! Mogelijk via kanaal van Spieke. Nadere info hierover volgt !• Het is toegestaan om 1 a 2 introducees mee te nemen naar de locatie. • iedereen neemt zelf een uitdraai mee van programma en namenlijst slachtoffers Holocaust.

Foto Joop van der Hor

En verder:

*Winddichte kandelaren + kaarsen      
Joop van der Hor• Poetskatoen voor de stolpersteinen​​idem

*Standaardtafel, kaars en NMA award​Tineke Nusink

*Videofilm​​: Roel van Deursen• Live stream​​​​​Ralph Kaulinfreks                                                     • Mensen bij de wake ​​zie bijgevoegde tijdslijn

*Burgemeester ​legt overdag een bloemstuk 

*Bloemen / bloemstuk  ​een ieder die dit wilt.• Blazen ‘signaal Taptoe’ ​​via Ralp Kaulingfreks *Zang​​​​​​Sandy Struijs​​​​• Gedichten (2)​​​​​

Tijdslijn:• 19.15 uur: verzamelen Voorstraat 14a• 19.30 uur: aansteken en Kaarsenwake: Riet de Leeuw van Weenen & Kim vd Kant• 19.32 uur: Welkom door Joop van der Hor• 19.36 uur:  Woorden van Henk den Haan• 19.40 uur: aflossing Kaarsenwake door:  Marijke en Leen Kok• 19.40 uur: start voorlezen namen bij de voordeur van 14a 

Lijst indeling wordt nagestuurd• 19.50 uur: aflossing Kaarsenwake door: Nel van den Tol – Julius Ceasar• 19.55 uur: zang van Sandy Struijs• 19.58 uur: aflossing Kaarsenwake door: Tineke Nusink en Karel Kurvink• 19.59 uur: Signaal Taptoe (via installatie Ralp Kaulingfreks) 2 minuten stilte• 20.02 uur: afkondiging met inzet gedicht …………………………………

• 20.05 uur: zang van Sandy Struijs• 20.08 uur: afsluitende (dank)woorden Herbert Westland•  * 20.10 uur: Einde bijeenkomst met een applaus voor de vrede !

BLIJF STEEDS ALERT OP 1,5 METER AFSTAND, GEEN GROEPSVORMING !!

HARTELIJK DANK EN WEL THUIS !!

Joop van der Hor