Lintjesregen met ritmische begeleiding Muziekvereniging Volharding


Muziekvereniging Volharding uit Oostvoorne kreeg een paar weken geleden de vraag of zij tijdens het uitreiken van de Koninklijke lintjes hun bijdrage wilde leveren. De vereniging ligt al maanden stil en dat is voor echte muzikanten niet gemakkelijk. Volharding is dan ook heel enthousiast om voor deze speciale gelegenheid gevraagd te worden.

De bekende vrolijke marsnummers maken, mocht helaas niet. Dus alle blazende instrumenten bleven in de koffers. Gelukkig mochten de trommels wel gebruikt worden. In verband met de RIVM-regels kon toch maar met slechts twee slagwerkers het rondje door Oostvoorne gemaakt worden. Bennie en Chrisla twee slagwerkers van Volharding hoefden er niet lang over na te denken en meldden zich vrijwillig aan om,na wat gezamenlijke oefening, de feestbus te begeleiden naar de adressen in Oostvoorne, om daar officieel de lintjes uit te reiken aan die inwoners die gehuldigd zouden worden.. Met tromgeroffel kwam het team de straat in van de lintjesontvangers.
Het feestelijke gezelschap, waaronder burgemeester De Jong, reden naar de Rialaan, Zandweg, Rietdijk en Bryonialaan. Omwonenden waren aangenaam verrast en kwamen af op het geluid van de slagwerkers.

Twee slagwerkers van Volharding Bennie en Chrisla, meldden zich vrijwillig aan de feestbus te begeleiden. (Foto: Volharding)

Met een heerlijk zonnetje, ballonnen en natuurlijk de lintjes werd het ondanks alle beperkingen toch een feestelijke uitreiking met de enige voor de gemeente ontwikkelde uitreik-pizzaschep welke omgetoverd werd tot lintjes-uitreikschep. En natuurlijk mochten bloemen en een koninklijk flesje oranje drank ook niet ontbreken.

Allen van harte gefeliciteerd ! en met de woorden van de burgemeester te spreken “Dik verdiend” Ook namens muziekvereniging Volharding Oostvoorne die heel blij was om eindelijk weer iets van zich te mogen laten horen.

Niet alleen werden er bloemen uitgereikt, maar ook een toepasselijk oranje drankje. (Foto: Volharding)

Kijk hier voor alle uitgereikte Koninklijke Onderscheidingen 2021 in Westvoorne: