Kids gehuldigd door burgemeester

Gisteren was een bijzondere dag voor Theo, Floortje en Tycho uit de gemeente Brielle. Zij werden door burgemeester Gregor Rensen officieel gehuldigd tot de beste Junior Cyber Agent van de gemeente Brielle.

De kinderen die via de online game HackShield afgelopen weken zijn opgeleid tot cybercrime agent, hebben bewezen dat ze de actuele gevaren van cybercrime herkennen. Ook hebben ze geleerd hoe zij hier het beste op kunnen anticiperen. Dankzij de kennis die ze via deze online game hebben opgedaan, zijn ze bovendien in staat om hun omgeving en familie te wijzen op de actuele risico’s van cybercrime.

De burgemeester is erg trots op de gehuldigde Junior Cyber Agents binnen de gemeente. Deze ‘cyber agents’hebben veel geleerd over digitale risico’s rondom wachtwoorden, data, hacken, digitaal geld maar ook over het schenden van auteursrechten. Op deze leerzame en interactieve wijze zijn de kinderen weerbaarder gemaakt tegen cybergevaren en maken de kinderen, op hun beurt, hun omgeving bekend met de werking en gevaren van de vele vormen van cybercriminaliteit.Gregor Rensen: “Door kinderen te leren over bijvoorbeeld de digitale risico’s rondom wachtwoorden of het belang om niet alles te delen op het internet, kunnen zij zichzelf beschermen en uitleg geven aan  familieleden waarvoor zij online waakzaam moeten zijn.”

Zoektocht naar Junior Cyber Agents gaat door

De gehuldigde Junior Cyber Agents waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.


Ook na de huldiging blijft de gemeente Brielle zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl

Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agenten, des te veiliger is de gemeente!

Meer informatie: https://bit.ly/2RFJzxz