Hoogvliets Songfestival voor iedereen die kan zingen

‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ is een Online evenement.

Om deel te kunnen nemen kun je tussen 12 april en 12 mei een zelf opgenomen filmpje van jezelf in te sturen, waarin je bij voorkeur een eigen versie van een Songfestivallied zingt. Let op; dit moet wel een recent filmpje zijn en niet al eerder ergens anders zijn gepost. Je kan eventueel ook gewoon een eigen lied of je lievelingsliedje zingen maar let wel op dat je dan misschien rekening moet houden met auteursrechten.
Let op; Het moet een recente opname van jezelf zijn (je mag dus niet iemand anders zijn/haar filmpje insturen zonder hun toestemming) en het mag niet eerder ergens anders zijn gepost op social media.
Er mogen maximaal 6 mensen per act in beeld komen. Je kan dus deelnemen als solo- artiest, maar ook als een groep. Maak het je eigen en laat het beste van je zien en horen! Laat je vrienden op je stemmen en wie weet, win jij wel een mooie prijs!
12 inzendingen zullen dan gekozen worden om mee te doen aan de finale. 50% van de stemmen worden bepaald door een jury en 50% door de likes onder je filmpje. Andere Emojis tellen niet mee. Je kan ze natuurlijk wel altijd extra plaatsen als steun, maar een duim omhoog telt als enige mee als stem.

FINALISTEN

De 12 finalisten worden 12 mei bekend gemaakt. Op de pagina zal je dan regelmatig een leuke extra tegenkomen. Ook zijn er verschillende prijzen te winnen. Dus blijf zingen, blijf kijken en blijf liken!
De finale vindt tussen 14-18 mei plaats en wordt per act opgenomen in een professionele studio. Gedurende de gehele wedstrijd zullen alle Corona maatregels in acht worden gehouden en wordt ervan uitgegaan dat ook de deelnemers hier rekening mee houden. De finale wordt uitgezonden op Youtube en FB. (Heb je die al gevonden? Like, deel en volg ons!) Hoogvliet laat je stem horen!!!!!! Zingen is voor iedereen!

Onherkenbaar
Ben jij verlegen en wil je onherkenbaar in beeld: zet een masker op (denk eraan dat men je wel moeten kunnen horen zingen, draag een pruik of je grootste Oma zonnebril, schmink je zelf blauw als een Smurf en ZING! Tijdens de finale is het ook mogelijk je op te laten maken door een professionele visagiste en kapper. Ook kan worden meegedacht aan een kostuum voor je eindact.

Belangrijk

Als je je filmpje plaatst, dan geef je de organisatie automatisch toestemming om het openbaar te maken en te verspreiden. Als je dit niet wilt, kan je helaas niet mee doen met de wedstrijd. 50% van de stemmen wordt immers bepaald door de fans en als ze je niet kunnen zien of horen, kunnen ze je ook niet beoordelen. Ben je onder de 18 jaar? Vraag dan eerst je ouders om toestemming.


Over het evenement

Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021.
Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar echt door in Rotterdam! Met het Stadsprogramma wil de organisatie zoveel mogelijk Rotterdammers van dit multiculturele, kleurrijke en internationale evenement laten genieten. Het Stadsprogramma zet Rotterdams talent in het zonnetje en laat zien wat de stad in huis heeft. Het Songfestival is overal voelbaar met zangfestivals in de wijken, winkelstraten in songfestivalaankleding en Rotterdammers die coronaproof – virtueel of live – genieten van een bijzondere festivalperiode. Van 14 t/m 22 mei laat men zien waar verbinding, diversiteit en saamhorigheid op z’n Rotterdams voor staan: een feest voor iedereen, van iedereen. Open up to celebrate! Het Stadsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals en Havenbedrijf Rotterdam.

Vanuit Hoogvliet is Stichting VICA de officiële partner van Stadsprogramma Wat kan jij verwachten van het online zangfestival? Er wordt een zangwedstrijd rondom het Songfestival georganiseerd dat met name plaats zal vinden op social media en iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen en mee te zingen vanuit het comfort en de veiligheid (ivm Corona) van hun eigen huiskamer. De organisatie wil dat zoveel mogelijk Hoogvlieters hun zangtalent laten horen! Woon je niet in Hoogvliet maar wel in de buurt, hou je ontzettend veel van zingen en van het Songfestival en wil je toch graag meedoen? Dan heb je geluk, want ook dan kan je gewoon meedoen.

Zingen met Songfestival Hoogvliet’ is een Online evenement en een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. openuptorotterdam.eu/stadsprogramma. Kijk voor de specifieke vereisten op onze pagina: https://www.facebook.com/Zingen- met-Songfestival-Hoogvliet-103497368523720

(dit bericht is overgenomen vanaf de FB pagina van Victoria Pompa / Stichting VICA en door NudRVP bewerkt)