Help restaurants door de crisis

In maart 2020 werd besloten dat alle restaurants vanaf 6 uur moesten sluiten. Met de rubriek: “Help restaurants door de crisis ” wilden wij deze bedrijfstak een steuntje in de rug bieden door in de spotlights te zetten. Dit doen wij geheel gratis.

CAFÉ-RESTAURANT PLATEAU ETEN & DRINKEN

Café-restaurant Plateau Eten & Drinken is zo’n bedrijf. Plateau Eten & Drinken bestaat nog maar sinds 1 februari dit jaar en wat zo hoopvol van start ging, wordt door de crisis teniet gedaan. Een slechtere start kan je bijna niet hebben. Maar het gastronomisch duo Jochem & Jeremy Bal proberen er maar het beste van te maken. Net als veel andere restaurants zoeken zij mogelijkheden om hun bedrijf draaiende te houden. Nu hun gasten niet bij hen in het cafe- restaurant mogen komen, hebben zij hun service aangepast met het afhalen en thuisbrengen van hun gerechten. Jochem Bal is gastheer en Jeremy Bal is chefkok. Jochem voelde al eerder aankomen dat dit moment zou komen. “Ik had wel verwacht dat we dicht moesten, want dat het om een ernstig virus gaat, dat wist ik wel. Maar nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Op zondag moesten we halsoverkop de zaak sluiten, terwijl er nog gasten aan hun diner zaten”, gaat hij verder.

HOE NU VERDER

Met de afhaal-en brengservice hopen Jochem en Jeremy in ieder te blijven draaien. Maar ze blijven realistisch: “Nee, we gaan het niet redden met alleen afhaal en bezorging, maar alle kleine beetjes helpen”, weet hij. Samen met de andere medewerkers proberen ze er maar het beste van te maken. Jochem denkt er dan ook niet over om hen te ontslaan. Daar kan hij kort maar krachtig over zijn: “Samen uit en samen thuis. Ontslaan is bij mij niet aan de orde”. Ook wordt er aan de senioren in de wijk gedacht. “De ouderen zijn de meest kwetsbare mensen op dit moment, en als wij ons steentje bij kunnen dragen door onder andere 5 verschillende stamppotten aan te bieden tegen gereduceerde prijzen voor bezorging, zodat wij in deze dramatische tijd het leven van hun een klein beetje draagbaarder kunnen maken doe ik dat heel graag”, legt hij uit.

VOORZORG BOVEN ALLES

Aan zowel de bereiding als de bezorging wordt veel aandacht besteed. Voorzorgsmaatregelen gaan boven alles. Jochem: “Wanneer ik naar buiten ga om te bezorgen, draag ik latex handschoenen en heb ik een mondkapje voor. Dit doe ik om zowel de klant als mezelf te beschermen. Dus de klanten moeten vooral niet schrikken als ik voor de deur sta”. Door hun stamppotten, salades, broodjes, soepen en andere gerechten op deze manier bij hun klanten te krijgen, hopen ze zelf nog verder te kunnen. Van hun bestaande klanten krijgen ze al veel steun. “We krijgen van al onze vaste gasten een hart onder de riem gestoken, iets waar we heel erg dankbaar voor zijn en waardoor we het positieve in de hele situatie blijven zien. Ik wil via deze weg alle gasten die we sinds onze opening 1.5 maand geleden heb mogen verwelkomen in onze zaak bedanken voor alle vertrouwen, gezelligheid en leuke recensies. We zijn goed begonnen. Zodra we weer open kunnen, pakken wij de draad gewoon weer op. Deze weken geeft ons mooi de kans om de zaak op te knappen waar nodig is, en om aan onze nieuwe lunch en diner kaart te werken voor als het terras straks open mag.

BESTELLEN

Wie lekker en makkelijk wil eten en daarnaast Jochem en Jeremy wil steunen, kan bij hen bestellen. Dat kan via de website www.caferestaurantplateau-bezorging.nl via telefoon nummer 0181 612882 of via de bestellijst die morgen per post verspreid gaat worden. Café-restaurant Plateau Eten & Drinken is gevestigd ’t Plateau 23202GM Spijkenisse0181612882www.caferestaurantplateau.nlhttps://www.facebook.com/plateauetendrinken/

20 maart 2020