Oostvoorne leeft

Vrijdagavond 4 en zaterdag 5 september 2020 vond het eenmalig evenement ‘Oostvoorne Leeft’ plaats. In dit bijzondere jaar, waar tot nu toe alle evenementen niet zijn toegestaan, werd er toch naar een manier gezocht om activiteiten van en voor de inwoners van Oostvoorne te organiseren. Stichting Cultevo, die het evenement georganiseerde, is in juni begonnen met de voorbereidingen. Uitgangspunt was om met elkaar een gezellige dag te organiseren, waarbij de COVID-richtlijnen konden worden gewaarborgd. Om die reden werden er, verspreid over het hele dorp, kleine evenementen georganiseerd. Zo konden grote groepen mensen worden vermeden.

PRIMEUR

Op vrijdagavond 4 september vond een primeur plaats. Een Drive-Inn bioscoop, waar bezoekers vanuit de auto konden genieten van een leuke film.

Op zaterdag 5 september vond er een zomermarkt plaats. Tal van kraampjes waren op veilige afstand van elkaar opgesteld, er vonden kinderactiviteiten plaats, zoals een straattekenen en poppentheater. Bewoners konden in hun eigen voortuin of eigen oprit spulletjes verkopen. Naast deze activiteiten, kon de Korenmolen aan de Molendijk bezocht worden en Kunstwerk Kring Voorne organiseerde een expositie rondom de kerk, en waren er speciale rondleidingen op de burcht.

Dweilorkest De Notenkrakers uit Oostvoorne speelde er vrolijk op los. (Foto:Edpafoto)OPTREDENS
De hele middag werd omlijst met muzikale optredens. Een heus draaiorgel draaide er lustig op los. Verder waren er optredens van Mandolinevereniging Capriccio en Straatorkest Miami. Muziekvereniging Volharding had ook een primeur met hun dweilorkest ‘De Notenkrakers’. Met vrolijke, herkenbare nummers vrolijkten ze niet alleen de bezoekers op die op de zomermarkt waren, maar brachten ook korte bezoekjes bij diverse voortuintjes. Hoewel het een eenmalig evenement betrof, hebben zowel de bewoners als de bezoekers enorm genoten van deze dag. Zeker de Tuinverkoop was voor velen voor herhaling vatbaar.

Kinderen konden meedoen aan straattekenwedstrijd (Foto:Edpafoto)