Als ernergiecoach aan de slag in Westvoorne

(Met videoreportage) Stef Wiersma is één van de vijf energiecoaches in Westvoorne. Hij is inmiddels al zo’n anderhalf jaar met pensioen. Voor Stef is het nu het juiste moment om als energiecoach aan de slag te gaan:

“Eigenlijk ben ik altijd wel met energie, milieu en duurzaamheid bezig, zeker de laatste jaren,” vertelt Stef. “En ook al was ik thuis al energiezuinig bezig, ik heb veel opgestoken van de training. Samen met mensen kijk ik waar de pieken zitten in hun rekening. Gaat dat bijvoorbeeld om de verwarming of juist om de elektra. Zo kan een tip zijn dat je de ketel niet op 85 hoeft te hebben staan, maar dat 75 al voldoende is. Dat kan echt al veel schelen. “

Stef heeft veel tips waar je snel mee aan de slag kunt. Wil je ook gratis advies van een van de energiecoaches? Ga dan naar www.duurzaamwestvoorne.nl/energiecoach of bel met het ServicePunt 14 0181 van de gemeente Westvoorne en maak een afspraak.

Lijkt het je leuk om zelf energiecoach te worden en je ervaringen te delen met andere inwoners van Westvoorne? Volgende maand start er weer een training. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers dus meld je snel aan bij trainer Lisa Kouwenberg via kouwenberg@sme.nl of via www.duurzaamwestvoorne.nl.