Jeremy’s Chocolaterie

Jeremy van Eck is een geboren ondernemer. Op jonge leeftijd verkocht hij chocola online en op markten. Op 24 augustus, op zijn verjaardag, opende de 21-jarige Jeremy zijn eigen winkel in de Kopspijker in Spijkenisse.

Bij binnenkomst voel je als klant een fijne sfeer. “Een huiskamergevoel”, zo omschrijft hij het zelf. En dat is nu precies wat hij wil overdragen. Waar je kijkt zie je de heerlijke chocolade eitjes, paashazen en andere lekkernijen. Om zo je tanden in te zetten. Het decoreren doet de in Spijkenisse geboren en getogen Jeremy zelf. “Dat is misschien wel het leukste om te doen”, zegt hij.

START

Hij weet nog goed hoe hij de stap heeft gezet om de winkel te starten. Jeremy: “Ik heb een opleiding patisserie afgerond, maar eerlijk gezegd ben ik niet zo van het gebak. Ik startte een klein bedrijf waar ik chocolade online en op markten verkocht. In de Boekenberg bezocht ik vorig jaar een ondernemersbijeenkomst en zo is het balletje (via de BIZ) eigenlijk gaan rollen. In de Kopspijker kon ik mijn winkel starten. Om me hier te vestigen wil ik positiviteit uitdragen en het centrum van Spijkenisse goed in beeld brengen”.

ONDERSCHEIDEN

Jeremy wilden zich onderscheiden van andere soortgelijke winkels. Dat begint al op de manier waarop hij zijn klanten benaderd. Jeremy: “Ik ben open naar de klanten. En we dragen hier geen strakke bedrijfskleding. Ik merk dat de klanten, jong en oud, makkelijk naar binnen lopen. Ook op mijn Facebookpagina doe ik dat en ik merk dat de klanten dat waarderen. In korte tijd heb ik 1000 volgers. Naast klantvriendelijkheid is hij kritisch naar de herkomst van zijn ingrediënten. “De ingrediënten zijn van goede Belgische kwaliteit en de grondstoffen komen van boeren die daar een eerlijke prijs voor krijgen”.

SMAAKBELEVING EN CREATIVITEIT

Sinds de opening zes maanden geleden gaat het nog steeds heel goed met de verkoop. Boven verwachting zelfs. “Aanvankelijk wilde ik alles met de hand maken, maar ik verkocht zoveel dat ik 2 machines heb aangeschaft. Maar ik maak alles wat hier verkoop zelf. Daarmee geef ik meer smaakbeleving en creativiteit. Elke bonbon hier is een klein kunstwerkje”, zegt hij. Zelf houdt hij ook van chocolade. “Maar sinds ik hier werk, wordt het wel iets minder”, moet hij toegeven. Hij heeft wel een favoriet. “De pistache bonbon. Die vind ik heerlijk. Maar er is voor iedere klant wel iets. Voor mensen met en zonder een allergie en voor veganisten bonbons op basis van kikkererwten”.

TOEKOMST

Jeremy wil zijn winkel graag uitbreiden. “Ik wil eerst 3 jaar zo verder gaan en dan de winkel upgraden, maar wel hier in de Kopspijker”, is zijn plan. “Ik ben hier geboren en getogen en heb nog meegemaakt toen het hier gezellig was. Ik wil een bijdrage leveren om de negativiteit terug te draaien”, gaat hij verder. Van de beslissing om een eigen winkel te beginnen, heeft hij zeker geen spijt. Tegen andere potentiële ondernemers wil hij zeggen: “Wacht niet te lang, want je gaat er spijt van krijgen. Ga er gewoon voor en zeker als je nog jong bent. Je hebt nog tijd genoeg om stil te zitten”. Andere ondernemers van Spijkenisse centrum stellen zich voor via : https://shoppeninspijkenisse.nl/actueel Ook plannen voor een winkel/ onderneming? Stuur een mail naar centrummanager@shoppeninspijkenisse.nl (Maart 2020).