Haarextase bruist van vakmanschap en gezelligheid

Cheyenne wil van kinds af aan kapster worden. Als ze tien jaar lang voor andere werkgevers heeft gewerkt, gooit ze het roer drastisch om. Ze besluit om voor zichzelf te beginnen. Samen met haar collega Dayenne durft ze die sprong te wagen. In het bedrijfspand aan de Spuistraat 4 starten ze 9 maanden geleden Haarextase.

Dit pand lijkt ook nog eens een bijzondere keuze te zijn, zal later blijken. ”Na haar kappersopleiding gaat de nu 29-jarige Cheyenne aan de slag bij ‘Club Kapper’ aan de Vlinderveen. Dayenne(30) is daar bedrijfsleidster. Na vijf jaar wordt de kapsalon overgenomen door Brain Wash. De beide dames stappen over naar Hizy Hair in de Kopspijker en daarna naar Maaswijk. Cheyenne weet nog goed hoe ze op het idee kwam om voor zichzelf te beginnen. “Een jaar geleden was ik op vakantie in Thailand en ik bedacht me dat ik niet meer voor een werkgever wilde werken. Ik besloot om de grote sprong te wagen en voor mezelf te beginnen. Cheyenne en Dayenne zijn niet alleen collega’s, maar ook nog eens de beste vriendinnen. Ze werken inmiddels al zo succesvol samen, dat een samenwerking in een eigen bedrijf niet meer dan logisch lijkt. Er wordt gezocht naar een geschikt pand. Hoewel Cheyenne in Rotterdam-Zuid woont, wil ze het bedrijf in Spijkenisse vestigen. “In al die jaren hebben we niet alleen ons vakmanschap ontwikkeld, maar ook een vaste klantenkring opgebouwd en die klanten konden we meenemen naar ons eigen bedrijf”, bedacht ze. Cheyenne: “Na verschillende panden bekeken te hebben, zagen we dit gezellige straatje. De authentieke uitstraling sprak ons enorm aan”.

TOEVAL OF VOORBESTEMD?

Als haar moeder Barbera hoort om welk pand het gaat kan ze haar oren bijna niet geloven. Ze geeft haar dochter een lijstje met de eerste haarlok en legt uit: “Toen je drie maanden oud was, liep ik met jou in de buggy in dit straatje. Jouw haar was erg lang en ik besloot het om hier in dit pand voor het eerst te laten knippen. Deze haarlok heb ik ingelijst”. Dat Cheyenne jaren later een kapsalon in hetzelfde pand start, mag inderdaad wel heel bijzonder genoemd worden. Toeval of voorbestemd?

KWALITEIT EN VAKMANSCHAP IN GEZELLIGE SFEER

Cheyenne en Dayenne zijn nu 9 maanden trotse eigenaars van de salon en zijn nog steeds heel enthousiast. “Hadden we dit maar veel eerder gedaan”, zegt Cheyenne. Hun klantenkring is nog steeds groeiende. Ze probeert hun succes te verklaren: “We vullen elkaar aan. We zijn open, eerlijk en hebben vooral veel lol samen en die sfeer dragen we, denk ik, over op de klant. Maar los daarvan bieden wij kwaliteit en vakmanschap. Onze kennis van knippen en kleuren is erg hoog. Hiervoor zijn we uitgeroepen tot ambassadeur van Keune. Dit is het hoogst haalbare wat je kan halen op kappersgebied. Bekwaam zijn in techniek en vakkundig advies geven aan je klanten. En daarnaast je blijven ontwikkelen, cursussen blijven volgen en als er iets nieuws is op de markt, dit oppakken. Met de tijd meegaan”.

DWERGKEES SIMBA

De klanten die komen zijn ook tevreden met de beide dames. Ze ‘proeven’ de gezellige sfeer al bij binnenkomst. Vaste klanten zijn al niet meer verbaasd om door de vierjarige dwergkees Simba begroet te worden. “Ze is hier al vanaf dat ze een pup van 3 maanden was en de klanten zijn gek op haar. Er zijn zelf klanten die speciaal voor háár komen”, vertelt Cheyenne.

KLANTEN

Een van haar vaste klanten is de nu 7-jarige Dylan. “Hij was 3 toen hij voor het eerst door hen geknipt werd”, vertelt zijn vader. Dylan zelf is erg tevreden over het eindresultaat, al heeft hij wat moeite als er gel in zijn haren wordt gedaan. Maar uiteindelijk is hij helemaal het heertje en mag hij weer met zijn vader naar huis.

“DURF DIE STAP TE ZETTEN”

Cheyenne en Dayenne hopen nog jaren samen door te gaan. In de toekomst willen ze wellicht ook personeel aannemen. Maar voorlopig doen ze het nog samen. “Gelukkig helpt mijn schoonzus Shurily achter de schermen ook mee. Maar in de salon werken we nu nog met z’n tweeën”. Ook willen ze graag advies geven aan mensen die erover denken om, net als zij, een bedrijf te starten. Cheyenne: “Durf die stap te zetten. Bedenk wel dat je er veel vrije tijd ervoor moet inleveren. Met een eigen bedrijf ben je dag en nacht bezig. Maar als je staat voor je vakmanschap en je gelooft in jezelf, dan maakt het niet uit waar en in welk pand je zit”. Haarextase is gevestigd in de Spuistraat 4 in Spijkenisse.