Alle stemlocaties Voorne aan Zee toegankelijk voor mensen met een beperking

Bij de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 22 november heeft de gemeente Voorne aan Zee 46 stemlokalen, op 36 verschillende locaties ingericht. Op sommige locaties zijn twee stemlokalen gevestigd. Bij de 46 stemlokalen is uitvoerig gekeken naar de toegankelijkheid. Alle stemlocaties zijn toegankelijk voor mensen met een beperking.

Al die 46 stemlokalen moeten ook van ’s ochtends 07.30 tot ’s avonds 21.00 uur bemand zijn. Dat is gelukkig gelukt. Zo’n 480 inwoners helpen woensdag op het stembureau. Onder die inwoners ook twee zogenaamde prokkelduo’s. Prokkelduo’s? Ja! Onder begeleiding zijn twee inwoners met een beperking actief. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking vormen samen met iemand zonder beperking een vrijwilligersduo dat de reguliere stembureautaken uitvoert. 

Burgemeester Rehwinkel is verheugdDe inclusieve stembureaus dragen bij aan een inclusieve samenleving: vanuit het VN-verdrag Handicap wordt ook gevraagd om te zorgen voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en dit is een van de manieren waarop onze gemeente er vorm aan geeft.