Gemeente sluit voet-en fietspad langs oude Maas af.

Met stijgende verbazing reageren voetgangers en fietsers bij het zien van de complete afsluiting van het voet- en fietspad langs de Oude Maas in Spijkenisse tussen Hongerlandsedijk en Maasboulevard.

Wandelaars en fietsers zijn verbijsterd dat het voet-en fietspad langs de Oude Maas is afgesloten. (Foto:Joop van der Hor)

Spijkenisse-Het asfalt is zelfs al voor een deel verdwenen. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft het te maken met de bouw van een zestal torenflats en een scholencomplex. Het is aannemelijk dat de veel gebruikte recreatie- annex verbindingsroute vanaf de Spijkenisserbrug naar de wijk Schenkel, Maaswijk en Hekelingen gedurende de gehele bouwperiode gesloten blijft en dat zou wel eens 5 a 7 jaar kunnen zijn. Er is wel een opleidingsroute ingesteld maar deze is van God en alles verlaten en onverlicht. Een verpleegster die dagelijks met haar E-Bike gebruik maakt van de route om naar haar werk in het Erasmus MC te fietsen begrijpt niet waarom voor deze ‘oplossing’ gekozen is en er geen tijdelijk pad onderaan de dijk is aangelegd. “Ik moet nu flink omrijden want ik durf echt niet in het donker achterom te rijden.” De route is zeer in trek bij wandelaars, fietsers en sporters. Mensen stonden afgelopen vrijdagmiddag hoofdschuddend bij de afsluiting met elkaar te praten. De verontwaardiging is groot. Dat de gemeente niet of amper heeft gecommuniceerd over de afsluiting is bij velen dan ook flink in het verkeerde keelgat geschoten. De gemeente Nissewaard is om een reactie gevraagd. (Joop van der Hor)

Het asfalt is al voor een deel verdwenen. (Foto: Joop van der Hor)
(Foto: Joop van der Hor)