Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (28) Hoogdruk kunst maken in ‘De Zevensprong’ / Hoogvliet 2022

Om meer aandacht te trekken voor de Kunst & Cultuurroute 2022 heeft Stichting VICA een aantal kunst workshops georganiseerd in De Zevensprong. Op 23 november stond de workshop ‘Hoogdruk’, opgezet door beeldend kunstenaar Henriette Sillem, op het programma. Henriette heeft de kunstacademie afgerond en maakt nu verschillende kunstwerken, van muurschilderingen bij mensen thuis tot ‘gewone’ schilderijen, foto’s en video. Daarnaast werkt zij ook met grafiek (ook bekend als prentkunst). Grafiek is een vorm van beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van druktechnieken zoals linosnede, houtsnede, ets, fotografische ets, lithografie en zeefdruk. Voor de workshop heeft Henriette de aanwezige kinderen begeleid in het maken van een eenvoudige versie van deze grafische kunst.

Henriette staat tijdens de Kunst & Cultuurroute in het huis van de wijk ‘De Zevensprong’ van 15.00 uur tot 18.00 uur. Ook op andere locaties in Hoogvliet zijn op 26 november vanaf 11.00 uur diverse activiteiten gepland. Dit initiatief wordt gesteund door de Gemeente Rotterdam en is mede mogelijk gemaakt m.b.v. inzet van partners en vrijwilligers uit Hoogvliet. (Foto’s en videoreportage:Roel van Deursen)