Semi permanente foto wandelroute Max in gebruik genomen

Spijkenisse-Op dinsdag 19 oktober werd, aansluitend op de opening van de foto expositie ‘De parallelle wereld van Auschwitz’ in het gemeentehuis van Nissewaard, de semi permanente foto wandelroute in gebruik genomen aan het Schepenpad tussen metrostation Spijkenisse en de winkelpassage. Op 12 borden wordt het verhaal van de hond Max, die achterbleef nadat zijn baasjes door de bezetter uit huis werden gehaald alsook de in totaal 45 Joodse medeburgers op het eiland Voorn-Putten. in beeld gebracht Allen werden 80 jaar geleden door de Nazi’s vermoord. De beide exposities zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard, High Five, Erfgoedplatform, stichting Max XL, Ondernemers Federatie Spijkenisse en Omroep Max

De expositie maakt onderdeel uit van het welbekende project Maak Max Mogelijk.(Joop van der Hor)