Hond Max (14) Voorbereidingen plaatsing Max in volle gang / Spijkenisse 2022

Dinsdagochtend 11 oktober was een belangrijke dag voor de mensen die Max Mogelijk Maken. In de vroege ochtend verzamelden tal van mensen met oranje pakken zich in de Voorstraat nummer 14a te Spijkenisse.

Materiaal werd aangevoerd, straatstenen uit de grond gehaald en veel zand weg geschept. Verbaasde voorbijgangers aanschouwden het bijzondere tafereel en bleven nieuwsgierig kijken naar wat zich daar voor de voormalige slagerswinkel van de familie Levie allemaal afspeelde. ‘Hier komt de hond Max te liggen’ vertelde een vrouw tegen haar zoontje die verbaasd aan zijn moeder vroeg waarom die mannen juist daar een hond wilden gaan begraven. Bij de volgers van de serie ‘The making of Max’ is het inmiddels wel duidelijk; Hier komt binnenkort het bronzen beeld van de hond Max, die op 28 oktober achterbleef, te liggen en wel op een 1.20 meter brede en 60 centimeter hoge sokkel. Jos van Gaalen van de gemeente, Charles Remeeus van aannemersbedrijf Willemse en Anthon Bekker van de firma Kraaijeveld met drie potige kerels zijn begonnen met de voorbereidingswerkzaamheden om Max straks een plekje op straat en in de harten van de mensen te geven. De grond ging open voor onderzoek kabels & leidingen zodat straks, bij de plaatsing van de meer dan 1000 kilogram wegende betonnen sokkel, niet half Nissewaard zonder gas en licht komt te zitten. Initiatiefnemer en voorzitter van de stichting Max XL stond er hoofdschuddend bij. ‘Ik heb wat op mijn hals gehaald, maar wat ben ik blij en dankbaar richting al die mensen en sponsors welke dit mede mogelijk maken. Echt super en super bedankt! Botlek TV wordt gefilmd door Roel van Deursen en …. inderdaad, daar is hij weer, de Hekking van Spijkenisse, Joop van der Hor.  (Meer weten over het totstandkoming van herdershond Max? Kijk in ons archief) foto’s en videoreportage: Roel van Deursen