Rien Poortvlietmuseum

@Edpafoto

Op het eiland Tiengemeten bevindt zich het Rien Poortvlietmuseum. Jong en oud kan hier het werk van schrijver en illustrator Rien Poortvliet komen bewonderen.Met de herfstvakantie voor de deur is het een mooie gelegenheid om het museum te bezoeken. Vrijwilligers heten u van harte welkom en geven de bezoekers een rondleiding om het  werk van deze veelzijdige kunstenaar te tonen. 

@Edpafoto

Poortvliet heeft niet alleen boeken geïllustreerd van literaire grootheden als Godfried Bomans, Jaap ter Haar en Leonard Roggeveen. Later is hij ook boeken gaan samenstellen waarbij hij de door hem getekende of geschilderde taferelen voorzag van een uitleggende krabbel. 

@Edpafoto

Kabouterzolder 


Kabouterzolder

@Edpafoto

Voor de kids is er de kabouterzolder. Al bij binnenkomst waant men zich in een echt kabouterhuis. Het is zo ingericht alsof de kabouters ieder moment terug kunnen komen. De kleinsten onder ons kunnen tekenen, knutselen, spelen in de schattige huisjes en natuurlijk de door Rien kabouterboeken bekijken. 

@Edpafoto
@Edpafoto

Via een pontje kan men op het eiland komen. Voor wandelaars en fietsers is Tiengemeten ook zeker de moeite waard om te verkennen. Auto’s zijn niet toegestaan, maar dat is geen probleem. Er is bij de aanlegplaats een ruime parkeerplaats en de afstand naar het museum is gemakkelijk lopend te bereiken. Naast het museum kan men ook een kijkje nemen bij het naastgelegen Landbouwmuseum.

Het museum is geopend van 1 oktober tot 1 november. Tickets zijn online te bestellen.

Het Rien Poortvlietmuseum bevindt zich op Tiengemeten, Zuid-Beijerland.

Wilt u op bezoek komen neem een kijkje op de website: www.rienpoortvlietmuseum.nl

@Edpafoto
@Edpafoto