Doe mee op zaterdag 5 november met de Natuurwerkdag-Rockanje

Help ook mee zagen in het duinbos in Rockanje 

Eindelijk mogen we weer!

Op zaterdag 5 november organiseert gemeente Westvoorne de Natuurwerkdag in de duinen van Rockanje tussen de Eerste en Tweede Slag. De Natuurwerkdag is een dag waarop mensen door heel het land vrijwillig bijdragen aan het beheer van natuur en landschap in hun omgeving. Vele duizenden vrijwilligers steken met elkaar de handen uit de mouwen om het landschap een flinke opknapbeurt te geven. Helpt u ook mee?

Het Duinbos in Rockanje heeft onderhoud nodig

Tijdens de Natuurwerkdag kunt u meehelpen aan het duinonderhoud en ervaren hoe leuk het is om samen met anderen een paar uurtjes te werken aan een mooi stukjenatuur. We gaan aan de slag met het verwijderen van opschot van esdoorn en andere uitheemse soorten, in zowel het duinbos zelf als rondom paden, banken en zitjes. Met takkenscharen en zagen zorgen we ervoor dat bomen zoals de eik meer ruimte krijgen. Net als voorgaande jaren zal ook het trekpaard weer van de partij zijn om ons te helpen.

Iedereen is welkom

Op zaterdag 5 november verzamelen we om 8.30 uur op de parkeerplaats van de Eerste Slag in Rockanje. We beginnen met een kopje koffie, thee of chocomel en een uitleg over de werkzaamheden. Om 9.00 uur gaan we van start tot ongeveer 12.00 uur. Gereedschap is aanwezig. Duswanneer u zorgt voor stevige kleding en stevige schoenen, verzorgen wij de rest. U kunt zich aanmelden via www.natuurwerkdag.nl onder duinterrein Rockanje.