NK Carrousel

Op zondag 11 September 2022 vond in Almere het Nederlands Kampioenschap Manege Carrousel rijden plaats.

Het carrouselteam Hippisch Centrum Simonshaven uit Simonshaven, bestaande uit 12 ruiters en paarden & pony’s, wisten met hun kür op muziek een knappe eerste plaats te behalen.

De jury beoordeelde de proef, geheel in het thema ‘Grease’, op inhoud, artistiek, uitvoering en muziekkeuze met 71,700 punten. Tevens werd vandaag de Prix d’Elegance in de wacht gesleept. Deze prijs staat voor de mooiste uitrusting en uitstraling van de groep tijdens de proef.

Een carrouselgroep bestaat uit een groep van 12 ruiters met paarden en pony’s die in een geordende colonne, bijvoorbeeld met tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde manoeuvres worden gereden op passende muziek. Het gaat dus niet om de show (hoewel dit element er best in zit), maar om de nauwkeurige en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele combinatie opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen.

Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Het Carrouselteam van Hippisch Centrum Simonshaven bestaat uit de volgende amazones, pony’s en paarden: Karin Fransen met Lilo, Myrthe Pieck met Bella, Vera Bubberman met Neville, Tara Philipsen met Kannan, Noah de Bruijn met Ozosnel, Suzanne Pelle met Magnum, Elodie van der Leelie met Suske, Sarah Kraak met Wiske, Elisa Groenendijk met Bonneur, Rosalie Rietveld met Storm, Anniek Bakker met Bliksem, Erin Haazer met Sjors.