Van boerenmeid tot politievrouw(Reportage van Botlek TV)

Binnenkort verschijnt het boek: Van boerenmeid tot politievrouw. Een biografie van oud-politievrouw Mieke(Marja) Mulderij-van Looij. In 1960 besloot zij van het plattenland naar de grote stad Rotterdam te gaan om daar als een van de eerste vrouwen bij de politie te gaan werken.

Filmmaker Roel van Deursen zag er geen brood in om het interview met oud politievrouw Mieke (Marja) Mulderij- van Looij in de korten. ‘Dit is een te mooi verhaal om in te snijden’ aldus Van Deursen, die met zijn vele films inmiddels ver over de 5 miljoen views heeft op YouTube. En laten we eerlijk zijn, de stoere boerendochter uit het Zeeuws Vlaamse Absdale in de gemeente Sint Jansteen heeft inderdaad prachtige verhalen die ze met een wat onderkoelde toon vertelt. Maar let tijdens het kijken op haar pretoogjes. Ze geniet van alle aandacht voor haar binnenkort uit te brengen biografie ‘Van boerenmeid trot politievrouw’ (Uitgeverij De Meent). Decor van het interview was de Van Swietentuin achter zwembad en theater Zuidplein, een prachtig verborgen pareltje welke door de Toksjoo op Zuid werd aangedaan en een bezoekje meer dan waard is.