Gezellige middag bij de Brielse Boer-Zwartewaal

De Brielse Boer heet je van harte welkom op zijn boerderij ‘de Onderneming’. Een boerderij van meer dan 130 jaar oud, waar al vijf generaties van de familie Rodenburg boer is. De grote monumentale schuur staat symbool voor de oorsprong van het bedrijf. Na een grondige restauratie en verbouwing heeft het pand een nieuwe bestemming als bijeenkomstruimte gekregen. Het authentieke en indrukwekkende pand is een bezoek meer dan waard! 

(Foto:Roel van Deursen)
(Foto:Roel van Deursen)

Deze gezellige middag voor kinderen op 3 augustus, stond in het teken van bijen en uilen. De Uilenwerkgroep Voorne-Putten was aanwezig om meer te vertellen over de Kerkuil die in de loods van de Brielse Boer woont. Ook kon je een uilenbal uitpluizen en zo ontdekken wat de uil allemaal gegeten heeft. De imker gaf een korte uitleg over de bijen. Wist jij al wat van bijen en had je vragen, dan beantwoordde hij die graag. Ook nam hij je mee naar de bloemrijke akkerrand om de bijen daar aan het werk te zien. Voor alle kinderen was er een knutselpakketje, kleurplaat, drinken en een gezonde snack. (Roel van Deursen)

(foto::Roel van Deursen)
(Foto:Roel van Deursen)