Gebieden in Nissewaard krijgen alcoholverbod

Buiten op straat of in het park een biertje of wijntje drinken in het zonnetje, dat moet kunnen. Maar zodra de alcoholconsumptie en de gevolgen daarvan overlast veroorzaken voor de omgeving grijpen politie of boa’s in.
Denk hierbij aan geluidsoverlast, wildplassen of vervuiling. De politie krijgt hier meldingen van en moet zelf ook vaststellen dat drankgebruik regelmatig overlast geeft. Hoewel de politie of boa’s willen kunnen ingrijpen voordat deze overlast ontstaat, is dat zonder alcoholverbod niet mogelijk. Daarom is in een aantal gebieden in de gemeente Nissewaard een alcoholverbod ingesteld. Dit betekent dat je daar geen geopende flessen of blikjes alcohol bij je mag hebben. De politie of boa’s kunnen er wel voor kiezen om géén proces-verbaal op te maken, als zij van mening zijn dat er geen overlast wordt veroorzaakt.

Waar geldt het alcoholverbod?
Hieronder volgen de gebieden waar een alcoholverbod geldt vanaf 27 juli 2022. In het officiële aanwijsbesluit staan de precieze grenzen van de alcoholverbodsgebieden: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-340753.html.

•​Akkers centrum
•​Sterrenhof
•​Symfonieplein
•​Park Braband
•​Omgeving Westdijk
•​Heemraadlaan
•​Winkelcentrum Maaswijk
•​Waterland
•​Schenkel
•​Park Waterland
•​Gebied Hekelingen
•​Centrum Spijkenisse
•​Winkelcentrum ’t Plateau
•​Vondelsingel
•​Zwanenhoek
•​Zuidland
•​Abbenbroek noord
•​Abbenbroek zuid
•​Parkeerterrein De Haveling Geervliet
•​Parkeerterrein Toldam Heenvliet