Aandacht voor situatie Oekraïne tijdens herdenking in de Voorstraat / Spijkenisse 2022

Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard bracht niet alleen een bloemenhulde uit eerbied en ter herinnering aan de door de nazi’s vermoorde Spijkenisser familie Levie, maar stond in zijn korte toespraak ook stil bij de situatie in de Oekraïne.

‘Een afschuwelijke en tragische situatie. Terecht dat we daar vandaag ook bij stilstaan.’ Herbert Westland, voorzitter van de Historische Vereniging Spijkenisse droeg een kort gedicht voor van de Rotterdams Tsjechische dichteres Jana Beranová (92); 
‘Als niemand luistert naar niemand, vallen er doden in plaats van woorden’. 
Ook oud rector van de Angelus Merula, nu Penta College, Henk den Haan droeg eveneens twee korte gedichten voor van de hand van leerlingen van de Jan Campertschool. Door leden van het comité ‘Laat Levie Leven’ werden vervolgens alle namen van de 45 vermoorde Joodse inwoners van Voorne-Putten genoemd, omdat zij nimmer worden vergeten. Behalve deze registratie van Roel van Deursen van Botlek TV waren ook Spieke en Groot Nissewaard aanwezig om hier verslag van te doen.(Tekst, foto’s en videoreportage: Roel van Deursen)

Plaats een reactie