Brandweermuseum opent weer de deur

Het (nationaal) Brandweermuseum te Hellevoetsluis herbergt een enorme collectie aan historisch en hedendaags brandweermateriaal. Het museum opent vanaf 9 april haar deuren voor bezoekers.


Bezoekers worden aan de hand van tekst panelen, schilderijen, korte video’s, helmen, uniformen en via de eerste handbediende slangenpomp tot aan moderne voertuigen meegenomen door het erfgoed museum dat gevestigd is in een tweetal voormalige panden van de Marine uit 1786 aan de Industriehaven 8 in het Zuid-Hollandse vestingstadje Hellevoetsluis. Ook is er een Porsche en ander materiaal van de politie te zien. Een rondleiding door één van de 30 actieve vrijwilligers is een avontuur voor jong en oud. Gepensioneerd directeur Gezamenlijke Brandweer van de regio Rotterdam Rijnmond Ben Janssen vertelt in deze mini documentaire trots honderduit over de prachtige collectie waaronder ook de uit 1927 stammende Ahrens Fox en blusmateriaal, welke vanuit Paleis Soestdijk aan het museum in bruikleen is gegeven. Het museum opent vanaf 9 april haar deuren voor bezoekers. Voor meer informatie zie de website nationaalbrandweermuseum.nl Video: Roel van Deursen. Presentatie: Joop van der Hor.

Klik op de foto om de videoreportage te bekijken.
Voor het reinigen van rolluiken en dakkapel

Plaats een reactie