Hellevoeter onderscheiden voor redden drenkeling

Op donderdag 24 februari 2022 is Patrick Knöps door burgemeester Milène Junius onderscheiden voor het redden van een drenkeling op 5 maart 2021. De burgemeester deed dit namens deKoninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. 

Patrick Knöps reed op 5 maart 2021 achter een auto op de N57 die met hoge snelheid in het water terecht kwam. Na dit incident bedacht hij zich niet en stopte zijn auto om vervolgens het ijskoude water in te springen. Daar zag hij dat het slachtoffer, een jonge twintiger, niet reageerde. Nadat Patrick het raam wist te forceren en het slachtoffer los wist te krijgen, heeft hij deze naar de kant gebracht. Dit was nog voordat de hulpdiensten, die ondertussen waren gebeld, waren aangekomen. In de tussentijd werd het slachtoffer geholpen door een huisarts die bij de plek van het incident was gestopt. Het slachtoffer maakte het na het incident gelukkig goed.

,,Een ontzettend dapper optreden van Patrick’’, aldus burgemeester Milène Junius. ,,Het moet een eng moment zijn geweest om het ongeval van zo dichtbij mee te maken. Zonder erbij na te denken is hij het water ingesprongen en heeft hij het slachtoffer gered van verdrinking. Zoals de politie Haringvliet destijds op Twitter schreef ‘echte helden dragen geen cape’. We zijn Patrick ontzettend dankbaar voor zijn heldhaftige inzet waarmee een leven is gered. Het heeft vanwege corona helaas lang geduurd voordat we de onderscheiding van Patrick konden organiseren. Ik ben dan ook erg blij dat we vandaag met elkaar mochten stilstaan bij dit bijzondere moment’’.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Door de redders te eren en door voorlichting te geven over redden en reanimeren wil de Maatschappij zoveel mogelijk verdrinkingen in Nederland voorkomen. In 2017 kreeg de Maatschappijhet predicaat ‘Koninklijk’. Meer informatie over de Maatschappij via www.drenkeling.nl.

Plaats een reactie