Eerste energieboxen uitgedeeld door wethouder Igor Bal

Al ruim 7500 Nissewaardse huishoudens hebben een gratis energiebox t.w.v. € 90,- besteld, vol met energiebesparende producten naar keuze. Met een persoonlijke vouchercode kunnen inwoners via de WoonWijzerWinkel hun eigen energiebox samenstellen. Wethouder Igor Bal stak de handen uit de mouwen en bezorgde afgelopen week persoonlijk de eerste energieboxen in Nissewaard.

Van gratis led-lamp tot tochtstrip

Het leuke van de energieboxen is dat inwoners zelf de box kunnen samenstellen. Zo kiest iedereen producten die het beste helpen om hun woning te verduurzamen. Soms is het een ledlamp, maar het kan ook radiatorfolie of een shower timer zijn. Elke aanpassing maakt al snel een verschil op je energierekening. 

Wethouder Igor Bal: “Samen zetten we met elkaar stappen naar een duurzaam Nissewaard. Daarom mogen we in totaal maar liefst 14.000 gratis energieboxen weggeven. Zo geven we ruim 1,2 miljoen euro terug aan Nissewaarders om hen te helpen verduurzamen én hun energierekening naar beneden te krijgen. Het is ontzettend leuk om inwoners persoonlijk te ontmoeten en te zien hoe zij hun huis verduurzamen met behulp van de energieboxen. Juist deze kleine stapjes in de goede richting kunnen een groot effect hebben.”

Heeft u uw energiebox al besteld?

In totaal delen we als gemeente aan 14.000 huishoudens (zowel koop- als huurwoningen) een gratis energiebox uit. De boxen voor de kopers zijn inmiddels op. Huurders kunnen de energiebox bestellen t/m 31 mei 2022 (zolang de voorraad strekt) via www.woonwijzerwinkel.nl/nissewaard. Bent u uw persoonlijke vouchercode kwijt? Dan kunt u contact opnemen met de WoonWijzerWinkel via 010 – 747 0147 of info@woonwijzerwinkel.nl

Samen naar een duurzaam Nissewaard 
Deze energieboxen passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Onze ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal en circulair is en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. Maar dit kunnen we niet alleen. We doen dit als gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties

Plaats een reactie