Bouw fase 2 De Akkerranden in Oudenhoorn van start

Met het slaan van de officiële eerste paal voor fase 2 van nieuwbouwproject De Akkerranden in Oudenhoorn, is de bouw van 31 woningen ingeluid. Gebiedsontwikkelaar BPD ontwikkelt hier een locatie met betaalbare en duurzame woningen. VORM bouwt in opdracht van BPD deze nieuwe woningen voor een diversiteit aan doelgroepen. Totaal worden er 180 woningen gerealiseerd in De akkerranden. Naar verwachting worden de woningen van fase 2 in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.
 
Wethouder Peter Schop sprak onlangs zijn enthousiasme uit over de nieuwe woonwijk:
“Deze nieuwe wijk is belangrijk voor de toekomst van Oudenhoorn. Er is grote behoefte aan meer woningen. Het is mooi dat we 180 woningen kunnen toevoegen aan de 600 woningen die Oudenhoorn nu telt. Waar ik blij mee ben, is dat er ook betaalbare woningen komen in De Akkerranden. Het is belangrijk dat er voldoende sociale huur- en koopwoningen zijn in Oudenhoorn.”


 
Inclusieve toekomstbestendige woonwijk
De 31 duurzame woningen worden gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. De nieuwe wijk wordt een doorstroomwijk met rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, sociale huurappartementen, starterswoningen en in deze tweede fase ook levensloopbestendige woningen. In fase 2 worden 19 eengezinswoningen, 7 seniorenwoningen, 4 twee-onder-één-kap woningen en 1 vrijstaande woning gerealiseerd. 
 
Paul Opstal, gebiedsontwikkelaar bij BPD benadrukt de betaalbaarheid en duurzaamheid in deze ontwikkeling:
“Een speerpunt bij al onze ontwikkelingen is betaalbaarheid en duurzaamheid. Wij ontwikkelen in de Akkerranden in totaal 24 sociale huurwoningen en 24 betaalbare eengezinswoningen. Alle woningen ontwikkelen we hier gasloos en energieneutraal. Zo dragen wij weer een steentje bij aan de enorme vraag in Nederland naar betaalbare en duurzame woningen”
 
Groen en duurzaam wonen
In de Akkerranden is het rustig wonen aan de rand van de dorpskern, met uitzicht op het polderlandschap en met recreatiemogelijkheden dichtbij. In diverse gevels worden nestkastjes opgenomen. Langs de rand van het plan worden zogenaamde akkerrand gerealiseerd. Het talud langs de waterrand wordt ingezaaid met een bloemrijk mengsel ter bevordering van de biodiversiteit. Pal naast de nieuwe woonwijk ligt de uitgestrekte polder en kunnen bewoners optimaal genieten van het buitenleven. Meer stadse voorzieningen zijn binnen handbereik: in Hellevoetsluis, Brielle, Spijkenisse of Rotterdam.
 
Ontmoetingen stimuleren
De nieuwe woningen zijn toekomstbestendig, en het dorpse karakter van Oudenhoorn blijft zo veel mogelijk behouden. Alle woningen liggen rond een centrale brink. Hier is ook de groene ontmoetingsruimte, een belangrijkste speelplek voor kinderen. In De Akkerranden zijn veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. In de korte straatjes met verspringende bebouwing komen kleinere speelplekken en is er ruimte voor ontmoeting tussen kinderen en ouders. Aan de rand van de wijk komt een nieuw wandelpad langs het water dat via een bruggetje verbonden is met het weidse polderlandschap.
 
Guido Voermans, directeur Bouw en Ontwikkeling bij VORM:
“We bouwen hier woningen met toekomstvisie. Niet alleen betaalbaar wonen en biodiversiteit krijgen een plek. Toekomstige bewoners kunnen hier een lange wooncarrière vinden. Doorstromen naar een volgende woning kan straks binnen dezelfde wijk. Een inclusieve woonwijk waar ruimte is voor iedereen en elke beurs. Een ambitie waar wij graag aan meewerken.”
 
Verkoop gestart voor fase 4
De bouw van fase 1 is gestart in de zomer van 2021. In de zomer van 2022 worden de eerste woningen hier opgeleverd. De eerste drie fasen van het project zijn uitverkocht en de verkoop van de 4e en laatste fase is gestart op woensdag 1 februari. Fase 4 heeft een gevarieerd aanbod van 50 woningen. Belangstellenden hebben tot 14 februari om hun voorkeuren door te geven via www.deakkerranden.nl en mee te doen met de toewijzing.

Plaats een reactie