Voedselbank, Fietsenbank en Repaircafé samen in gebouw aan de Brasem

Het college van B&W van Hellevoetsluis heeft ingestemd met het verzoek van de Voedselbank, Fietsenbank en Repaircafé zich te mogen vestigen in het gebouw aan de Brasem 32. Dit gebouw staat al een tijd voor een groot deel leeg nadat basisschool De Windroos is verhuisd.  Een ander deel van het gebouw is en blijft in gebruik als kinderopvang.

Het college vindt het belangrijk dat het nu leegstaande gedeelte ook weer gebruikt wordt. De Voedselbank, Fietsenbank en het Repaircafé hebben bij de gemeente het verzoek ingediend voor gezamenlijke huisvesting onder één dak. Door de maatschappelijke bestemming en ligging is het gebouw aan de Brasem 32 hier geschikt voor. De voedselbank is momenteel gevestigd aan de Einsteinweg maar groeit daar uit haar jasje. De Fietsenbank en het Repaircafé hebben beide nog geen vaste ruimte voor het uitvoeren van hun activiteiten. 

Vestiging van deze drie organisaties in het gebouw aan de Brasem heeft voor de bezoekers als voordeel dat zij alles onder één dak vinden. De gemeente staat positief tegenover de vestiging van deze organisaties op deze plek; zij vervullen een belangrijke functie voor inwoners die het financieel niet gemakkelijk hebben. De bedoeling is dat de drie organisaties zich per 1 april 2022 vestigen aan de Brasem 32. Wethouder Hans van der Velde (sociale zaken en welzijn): “In onze maatschappij zouden we deze voorzieningen eigenlijk niet nodig moeten hebben. Helaas is dat toch het geval en dan is het fijn dat ze er zijn en dat ze elkaar in Hellevoetsluis nu kunnen vinden onder één dak.”