Eerste paal voor nieuw tenniscomplex Zuidland een feit

De gefuseerde tennisverenigingen uit Zuidland en Heenvliet gaan verder onder de naam TV Bernissepark op een nieuwe locatie aan de Melkweg in Zuidland. Daar komt een nieuw, duurzaam tenniscomplex. De bouw van dit complex startte officieel op vrijdag 14 januari met het slaan van de eerste paal door wethouders Hamerslag en Bal.

Martijn Hamerslag, wethouder accommodaties en sport, vindt het fijn dat de realisatie van het nieuwe tennispark, is begonnen. “Straks is er weer een toekomstbestendige accommodatie die het verenigingsleven in Zuidland ten goede komt”, zegt Hamerslag. Het college is dan ook blij met het initiatief van deze twee tennisverenigingen om hun krachten te bundelen. Hamerslag: “Het is fijn dat wij als gemeente in een vroegtijdig stadium zijn betrokken en hebben kunnen meedenken.”

De voorzitters van de voormalige tennisverenigingen, Arie de Snaijer en Coby Schop, zijn blij dat hun leden achter de plannen gingen staan: “Bij zowel LTV Zuidland als LTV Bernisse is er sprake van een dalend ledental terwijl we hoge kosten voor een renovatie op ons af zagen komen, daarom zijn we blij dat onze leden eind 2020 instemden met een fusie.” Hierna was de weg vrij voor de Nissewaardse gemeenteraad om te besluiten tot de financiering van een nieuw tennispark.

Het tennispark bestaat straks uit vijf tennisbanen en een duurzaam clubgebouw. Wethouder Igor Bal, ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid, zegt daarover: “Dit gebouw wordt energieneutraal dankzij de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Met het oog op de energietransitie waar ook Nissewaard mee te maken heeft, is dat een goede zaak.” Op het tennispark komen ook twee padelbanen en mogelijk zelfs een derde in de toekomst. Het is de bedoeling alle voorzieningen in de zomer van 2022 op te leveren en belangstellenden de gelegenheid te geven een kijkje te nemen. Vanwege de coronamaatregelen was dat nu niet mogelijk. “We hopen bij de oplevering ook de omwonenden uit te kunnen nodigen, zeker omdat zij ook hun input voor de nieuwbouw hebben geleverd”, zegt wethouder Bal tot besluit.