“Wij openen de poorten!”

Aankomende zaterdag 15 januari zullen sommige horeca-en MKB bedrijven in Brielle hun deuren openen. Het betreft een protest, onder de noemer: “Wij openen de poorten!” , tegen de huidige coronamaatregelen. Ondanks enige versoepelingen die vrijdag (morgen) bekend worden gemaakt, zijn deze versoepelingen voor MKB uiterst gering en voor de horeca op dit moment nog steeds uitgesloten. De actie is opgezet door de Brielse Belangen Vereniging.

De bedrijven openen van 09:00 tot 18:00 uur de deur. Daarbij zullen de standaardcoronaregels zoals: afstand houden, zitplaatsen en handen wassen wel nog van toepassing zijn. Ook andere gemeenten zullen bedrijven hun deuren uit protest openen.

Gedogen

Burgemeester Gregor Rensen van Brielle heeft laten weten, dat hij de ‘demonstratie’van de winkels, horecazaken en sportscholen zaterdag zal gedogen,omdat de nood door de lockdown steeds groter wordt.