Officiële sleuteluitreiking Krekenpark fase 2 in Zuidland

Nibbeland. De woningen van de tweede fase zijn inmiddels gerealiseerd, daarmee is de helft van het project afgerond. Vandaag stond de oplevering van de laatste woning van fase 2 centraal. Wethouder Igor Bal heeft hierbij de officiële sleutel uitgereikt aan de kopers. 

“Duurzaamheid heeft veel aandacht gekregen tijdens de ontwikkeling van het plan”, zegt de wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid. “De groene en waterrijke omgeving biedt ruimte aan vogels, insecten en kleine zoogdieren en is perfect om te spelen, te wandelen en te genieten in de buitenlucht. Ook zijn de woningen energieneutraal en worden deze op het gebied van duurzaamheid volgens de allerlaatste inzichten ingericht: met zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie en een bodem warmtepomp.”

“Mooi om te zien dat met de oplevering van de tweede fase, de realisatie van Krekenpark vorm krijgt na een traject waarin gemeente en ontwikkelaar elkaar hebben uitgedaagd om een bijzonder duurzame woonomgeving te creëren”, zegt Arco Smit van Stevast Ontwikkeling. 

Over het project

Aan de rand van Zuidland, tussen de kreek aan de Haasdijk en Nieuwelaan ontwikkelt Stevast Ontwikkeling het nieuwbouwproject Krekenpark. Stevast Ontwikkeling heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Nissewaard dit plan ontwikkeld waarbij in de stedenbouwkundige opzet veel aandacht is besteed aan het inpassen van de woningen in de landelijke omgeving. 

De riante woningen zijn gelegen in een groene en waterrijke omgeving, omringd door de rust en ruimte van uitgestrekte polders en weidse landschappen. In dit unieke woonplan worden 53 vrijstaande en geschakelde villa’s gerealiseerd. Deze woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en in aanbouw. De woningen zijn te “gast” in het groen van een parkachtige omgeving.

Op donderdag 2 december is de laatste woning van de tweede fase van Krekenpark aan de bewoners opgeleverd. Speciaal voor deze gelegenheid waarbij de coronamaatregelen in acht genomen zijn, is een sleutel van 1,5 meter lang uitgereikt door wethouder Bal. Hierbij was ook wethouder Martijn Hamerslag (Financiën en Grondzaken) aanwezig.