Starterslening Brielle als steuntje in de rug

‘Een trots gevoel!’ is het antwoord dat Tom van Leeuwen geeft op de vraag wat de starterslening hem heeft gegeven. Hij is de eerste die de lening eind vorig jaar heeft aangevraagd bij gemeente Brielle. Bijna een jaar na de aanvraag bezoekt woonwethouder André Schoon hem in zijn woning.

De starterslening is een extra aanvulling op de normale hypotheek. Starters in Brielle kunnen de lening sinds oktober vorig jaar aanvragen. Tom van Leeuwen: ‘Ik werd door mijn broer geattendeerd over deze mogelijkheid. En dat precies in het weekend waarin ik moest beslissen of het financieel haalbaar was om deze woning in Brielle aan te kopen. De starterslening was voor mij de oplossing om de financiering van de woning rond te krijgen’.

Wie voor het eerst een bestaande of nieuwe woning koopt in de gemeente Brielle kan maximaal € 35.000,- lenen. Wethouder André Schoon: ‘Wij hopen dat de regeling voor starters een steuntje in de rug kan bieden, waardoor zij eerder in staat zijn om hier te kunnen (blijven) wonen. De gemeente heeft nog voldoende budget beschikbaar om meer starters als Tom van Leeuwen te helpen. Ik roep starters daarom op om zich te laten informeren over de mogelijkheden’.


Starterslening aanvragen

De starterslening is aan te vragen via de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Voor de aanvraag is een toewijzingsbrief van gemeente Brielle nodig, die wordt toegekend als de aanvrager voldoet aan alle voorwaarden. Meer informatie is te vinden via de gemeentelijke website www.brielle.nl/starterslening en op de website van SVn www.svn.nl/starterslening.